Skrivet av:
Jonas Eriksson

Jonas är ansvarig för region Malmö men även alla tester på Handymans.se. Privat äger han ett renoveringsobjekt i Limhamn som slukar all tid. Jonas har även studerat Industriell Ekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö.

Ett uppblåsbart spabad är ett bärbart spabad som du kan flytta med dig enkelt och placera på en uteplats eller trädgård. Samtidigt är det väsentligt mycket billigare än ett vanligt spabad och uppfyller samma funktion. Vi hjälper dig i detta testet att hitta det bästa uppblåsbara spabadet för dina behov.

Vilket är det bästa uppblåsbara spabadet?


Lay-Z Spabad Miami Airjet –

Bäst i test

 • Billigt
 • Passar mindre sällskap bra
 • Snabb uppblåsning
 • Rymmer inte större sällskap

Lay-Z Spabad Miami Airjet är det uppblåsbara spabad som är bäst i test enligt oss. Den utmärker sig speciellt när det gäller priset, då den är riktigt billig. Som max kan du värma upp vattnet till 40 grader och monteringen av spabadet tar endast runt 10 minuter.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Super Camaro Mspa p-069 Premium –

Bäst i test

 • Fjärkontroll
 • Snabbt att blåsa upp
 • Värmare
 • Ingen nackdel

Super Camaro Mspa p-069 Premium är det uppblåsbara spabadet för dig som vill ha mycket plats. Det är mycket rymligt och passar för antingen en familj eller annat större sällskap. Spabadet har sex platser och går att blåsa upp snabbt och enkelt.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Mspa Mono F-MO082W Frame –

Bäst för premium

 • Massage
 • Värmare
 • UV-rengörning
 • Dyr

Ett lyxigt spabad som tillhör den högre prisklassen men kan anses vara värd sin summa då den kommer med alla funktioner man kan önska sig i ett avslappnande bad. Här tillräknas alltså funktioner som värmare och 138 bubbelstrålar som kan regleras och ge en njutbar massage i badet för 5-6 personer.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Vad är ett uppblåsbart spabad?

Det är en bärbar och flyttbar version av ett vanligt spabad. Den är precis som ett vanligt spabad utrustad med många munstycken som bidrar till massagen och bubblorna.

Vad är skillnaden mot ett vanligt spabad?

Skillnaden är att ett uppblåsbart spabad är betydligt billigare än ett vanligt spabad. Kostnaden är nämligen endast runt 3000 – 10 000 kr och ett vanligt spabad kostar runt 50 000 – 100 000 kr.

Du behöver heller inte montera den med särskilda verktyg eller med någon särskild kompetens. Utan det går mycket snabbt att ta fram och blåsa upp spabadet.


Jämför uppblåsbara spabad

Det finns vissa särskilda saker du ska tänka på när du jämför olika uppblåsbara spabad:

 • Storlek:
 • Material: Funktioner:
 • Montering:
 • Pris:

Storlek

Beroende på hur många ni planerar att vara när ni använder spabadet så gäller det att välja en lämplig storlek. Vanligtvis har de flesta utrymme för antingen fyra eller sex sittplatser men det beror även på hur många vuxna ni är och barn.

Material

Det används olika material för att tillverka de uppblåsbara spabaden. Därför kan det vara bra att välja ett med material av hög kvalitet, så att det håller mot eventuellt slitage.

Funktioner

Beroende på vilket spabad du väljer så kan det vara så att du får medföljande ”extra” funktioner som gör den speciell i jämförelse med resten av marknadens utbud. Håll utkik efter sådant som rengöring, bubbelstrålar eller fjärrvärmare som kan ge dig lite extra värde vid köp.

Montering

Hur lång tid det tar att blåsa upp spabadet är en stor faktor då det kan bli något som behövs göras frekvent och är hyfsat tids och energikrävande

Pris

Priset bör inte vara alltför avgörande eftersom det lär variera beroende på behov för det mesta. I familjesituationer med barn kanske det inte är värt med den allra lyxigaste utan bättre att satsa på ett rymligt spabad. Även om pris kan ge ett hum på kvalitet så stirra inte blint på det utan utgå gärna utifrån dina behov och din användning.


Skötsel av spabad

Skötseln av ett uppblåsbart spabad är relativt simpel och det krävs inte så mycket engagemang. Du behöver dock lägga in en tablett med klor innan ni badar och byta vattnet i badet några gånger om året. Mycket beror på hur mycket ni använder badet, används det mycket så krävs det även mer underhåll.