Skrivet av:
Jonas Eriksson

Jonas är ansvarig för region Malmö men även alla tester på Handymans.se. Privat äger han ett renoveringsobjekt i Limhamn som slukar all tid. Jonas har även studerat Industriell Ekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö.

Thermopool

Thermopool är en ny konstruktion som utnyttjar isolering och teknik för att öka energieffektiviteten. De har blivit mycket populära och det är uppenbart varför. Vi har samlat allt du behöver veta om thermopool under denna sida.


Miscellaneous Thermopool Poolpaket –

Bäst i test

  • Perfekt för hemmabyggare
  • Dual density
  • Billig
  • Inte den senaste versionen

Färdigt poolpaket som finns i flera storlekar. Vi har kontrollerat 6×3 m och just nu ingår även ett elskåp hos tillverkaren och butiken Oceanum. Tillverkad mes släta poolblock som gör att de inte kvarstår något behov för spackling eller efterbehandling.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Vad är en thermopool?

Det innebär att man bygger poolen med thermoblock efter man gjutit en betongplatta och efteråt fyller man med betong. Angående thermoblocken så finns det olika versioner och olika återförsäljare med olika priser och fördelar.

Fördelar med en thermopool

Fördelarna med att bygga med thermoblock är att det är energieffektivt, miljövänligt och genomsnittligt billigare.

Energieffektiv

Den störst anledningen till att de flesta bygger en thermopool är att den isolerar mycket bra och därmed håller värmen. Detta gör i sin tur att du inte behöver värma upp vattnet lika mycket och sparar på energi. Den lägre energiförbrukningen kommer sänka din elförbrukning och spara in pengar åt dig. Därmed kan det vara ekonomiskt lönsamt att skaffa en thermopool.

Miljövänlig

På grund av att den isolerar såpass bra och sparar energi så sänker den även din energiförbrukning. Med en lägre energiförbrukning så sparar du även på miljön och klimatet, vilket du som miljömedveten troligen uppskattar.

Billigare

Att bygga en thermopool kan vara väsentligt billigare än en vanlig pool. Mycket beror på att du endast köper in materialet och får själv stå för arbetet för att bygga själva poolen. Har du tillräckliga kunskaper för att själv klara av att bygga poolen kan det löna sig. Men om du ska hyra hjälp för att bygga poolen så kommer det i slutändan troligen hamna på ett liknande pris som en vanlig pool.

Olika sorter thermoblock

Det finns olika återförsäljare som tillverkar olika thermoblock som de själva säljer:

  • Thermoblock NTX: Poolgiganten
  • Thermoblock P80: Chemoform
  • Thermoblock 3.0: Pooltime.se
  • Thermoblock 4.0 Extreme: Pooltime.se