Skrivet av:
Jonas Eriksson

Jonas är ansvarig för region Malmö men även alla tester på Handymans.se. Privat äger han ett renoveringsobjekt i Limhamn som slukar all tid. Jonas har även studerat Industriell Ekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö.

Terrassvärmare – vilken är bäst i test?

Att den svenska våren och sommaren inte alltid bjuder på varma kvällar är ingen nyhet, därav finns det otroligt många alternativ när det kommer till terrassvärmare. Vi förstår att det kan vara svårt att veta vilken du ska köpa och vilken som passar er bäst – därför har vi skapat en lista med de bästa terrassvärmarna och en köpguide som du kan läsa nedan.

Produkter vi testat


Comfort Garden Outfit Rund –

Testvinnare

 • 2 hjul
 • Snygg design
 • Hög effekt (12 kW)
 • Gasoltub ej inkluderad

Denna terrassvärmare med effekten 5000 till 12000 W, förbrukar i genomsnitt 945 g/timme och är gasoldriven. Den har två hjul vilket gör den lätt att flytta och du kan välja mellan svart och silver.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Termo Pisa –

Bäst budget

 • Inbyggd timer
 • 450W / 900W
 • Skyddsgaller som inte bränns
 • Roterar 80 grader

Denna terrassvärmare kopplas till ett eluttag och har två effektlägen. Den har även en inbyggd timer (max 4 timmar) och dess uppvärmningsyta är upp till 12 kvm men har i flera tester inte riktigt levt upp till den ytan. Vi uppskattar baserat på styrkan mellan 5 till 10 kvm.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Landmann Stainless Steel –

Bästa design

 • Vinklingsbar reflektor
 • Teleskopfunktion
 • Inbyggt tippskydd
 • Endast 1 färg

Landmann erbjuder denna snygga och tidlösa terrassvärmare till ett rimligt pris. Den har många smarta funktioner som gör den smidig att hantera, gömma och flytta.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Köpguide terrassvärmare

Nedan har vi samlar information som vi rekommenderar att du tänker över innan du ger dig ut och letar en terrassvärmare, på detta sätt går letandet både snabbare och smidigare.

Terrassvärmare med eller utan gasol

Anledningen till att många av våra besökare föredrar terrassvärmare med gasol är för att de inte är beroende av att ha ett eluttag i närheten. För att en terrassvärmare med gasol ska värmas upp behövs endast en tank med gasol kopplad till värmaren, vilket gör det hela lite en enklare och du kan placera den vart du vill.

Att välja en eldriven har också sina fördelar och är det mest praktiska metoden för att enkelt stänga av och på utan att behöva tänka på förbrukningen av gasol, som kommer ta slut.

Pris

Terrassvärmare finns i flera priskategorier, men rör sig oftast mellan 1000 – 3000 kr. Tänk över vilken budget du har innan du börjar kika på alternativ, detta gör letandet enklare. Terrassvärmare med gasol är oftast dyrare än de som är eldrivna.

Att betala mer för sin värmare gör att du kommer att få en högre effekt och kan värma större ytor. Ett lägre pris kommer värma mindre yta och generellt lägre effekt. Vårt tips för att försöka få så mycket effekt för pengarna, då kan man komma undan billigare men ändå få en bra brännare.

Möjlighet att flytta

Sista aspekten vi tycker du ska väga in förutom priset och gasol är möjligheten att flytta. Vissa terrassvärmare har hjul som gör de enkla att flytta runt. Det är en fördel om den planerade ytan på terrassen är begränsad och ni kan behöva justera om beroende på antalet gäster. Ska din värmare ha en specifik plats tycker vi du ska välja bort hjul, då dessa modeller ofta är dyrare.

Bästa terrassvärmaren

 1. Terrassvärmare Comfort Garden Outfit Rund – Bäst-i-test
 2. Terrassvärmare Termo Pisa – Bästa budget
 3. Terassvärmare Landmann Stainless Steel – Bästa design