Skrivet av:
Jonas Eriksson

Jonas är ansvarig för region Malmö men även alla tester på Handymans.se. Privat äger han ett renoveringsobjekt i Limhamn som slukar all tid. Jonas har även studerat Industriell Ekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö.

Bäst i test – Robotdammsugare

Robotdammsugare är en autonom städmaskin hjälpmedel som används för att på egen hand rengöra golv och mattor och på så sätt avlasta och tidspara på städningen i hemmet. Den fungerar genom att navigera runt i rummet med hjälp av olika sensorer och kameror, och suger upp smuts och damm som den stöter på under sin färd. Robotdammsugare är vanligtvis utrustade med olika rengöringslägen och program som kan anpassas efter användarens behov och preferenser. De kan också vara programmerade för att köra på schemalagda tider eller kan styras med hjälp av fjärrkontroll eller en mobilapp. Vi har jämfört en rad olika robotdammsugare för att hjälpa dig välja rätt!


iRobot® Roomba® i7+ (7558) –

Mest Självgående

 • Röststyrning
 • Självtömmande
 • Appkompatibel
 • Inget anpassat läge för mattor

Denna modellen är utrustad med en intelligent kartfunktion som gör det möjligt att lagra kartor för att kunna dammsuga rum separat. Dessutom kan den enkelt integreras med digitala assistenter så som röststyrning eller iRobot Home App och den har även förmågan att tömma sig själv. Detta resulterar i en städmaskin som både är effektiv och användarvänlig.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Dreame D9 Max –

Mest Prisvärda

 • Appkompatibel
 • Moppningsfunktion
 • Smart navigationsystem
 • Ingen automatisk tömning

Letar du efter en robotdammsugare med lyxfunktioner men samtidigt också prisvärdhet, så kan Dreame D9 vara det valet som ger dig det bästa av två världar. Det är vanligtvis dyrt att hitta robotdammsugare med smart navigering, kraftful sugkraft, moppningsfunktion men allt det och mycket mer får du för ett pris som är schysst för plånboken. Dreame D9 och alla dess funktioner kan alltså styras genom appen och även med röstkommandon. Exempelvis ges möjligheten att anpassa kartan för ditt hem och skapa virtuella avgränsningar, dela upp rummen, ge namn åt varje rum och skapa olika städ områden.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Roborock S8 –

Mest Kraftiga

 • Hög sugkraft
 • Appkompatibel
 • Funkar i mörker
 • Ingen automatisk tömning

Roborock S8 är en dammsugare som utan tvekan kommer göra grovjobbet för dig med hjälp av dess utomstående höga sugraft och generösa driftid. Den uppfyller även dem funktioner som marknadens robotdammsugare tillför varav app styrning och interaktiv kartläggning av städningen medföljer. Det som utmärker just Roborock S8 må trots allt vara dess förmåga att städa i mörker där den med hjälp av en fascinerande 3D-kamera teknologi kan upptäcka hinder även under nattens mörkare belysning.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Hur hittar man bästa robot dammsugaren?

Den bästa robotdammsugaren för dig kommer att variera beroende på planlösningen i ditt hem samt dina specifika behov och preferenser. Robot dammsugare erbjuds idag i ett brett spektrum vad gäller prisklass och det viktiga är därför att se efter vilka specifika funktioner som bemöter dig och din städning väl. Så, tänk över hur ditt hem ser ut och vad ditt hem behöver från en robotdammsugare innan du gör ditt val.

Välj utifrån dina behov:

 • Om du har mycket mattor kan det vara gynnsamt att satsa på en dammsugare med hög sugkraft.
 • Om du har mycket hårda golv kan det vara gynnsamt att satsa på att få med funktionen moppning.
 • Om du vill spara tid på städningen kan det vara gynnsamt att satsa på en dammsugare med hög batteritid eller självtömning.