Pooltak

Ett pooltak är en konstruktion som används för att skydda en utomhuspool. Konstruktionen täcker poolen och förhindrar regn, smuts och liknande från att komma in i poolen. Men det kan vara svårt att hitta rätt pooltak för poolen och de funktioner som önskas. Vi har därför testat de populäraste pooltaken och tagit fram det bästa pooltaket.

Publicerad av Jonas Eriksson
Expert & faktagranskad av Albin Andersson
Pooltak thumbnail

Pooltak (testade)

1. Pooltak Lillesand 6,47 x 3,50 x 1,03m

Ett elegant poolskydd i kanalplast och klarglas. Behåller värmen och gör att du effektivt kan värma upp och hålla poolen rent hela säsongen.
81 000,00 SEK
65 000,00 SEK

2. Pooltak Åsen R1 5,48 x 3,46 x 0,61 m

Ett pooltak som går att måttbeställa. Hjul på ena sidan så enkel att flytta. Passar inte bra i omgivningen och är överlag väldigt snygg.
169 000,00 SEK
135 000,00 SEK

Pooltak (alla testade)

  1. Pooltak Lillesand 6,47 x 3,50 x 1,03m
  2. Pooltak Åsen R1 5,48 x 3,46 x 0,61 m

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Pooltak Lillesand 6,47 x 3,50 x 1,03m från Villanytt. Ett elegant poolskydd i kanalplast och klarglas. Behåller värmen och gör att du effektivt kan värma upp och hålla poolen rent hela säsongen.
1. Pooltak Lillesand 6,47 x 3,50 x 1,03m81 000,00 SEK 65 000,00 SEK Köp nu
2. Pooltak Åsen R1 5,48 x 3,46 x 0,61 m169 000,00 SEK 135 000,00 SEK Köp nu

Fördelar med pooltak

Att skaffa ett pooltak har många fördelar och de här tycker vi är de bästa:

Spara energi

Genom att isolera värmen så behöver du inte lika mycket energi för att värma upp poolen till en behaglig temperatur. Detta sparar dig även en hel del pengar därav då det kostar en del att värma upp poolen, speciellt med dagens högre elpriser.

Skyddar mot smutsigt vatten

Den främsta fördelen är dock att det hindrar regn, snö och smuts från träd och liknande att ramla in i poolen. Detta gör att du håller poolen ren året runt och kan nyttja den när du vill. Du slipper även städa den manuellt hela tiden efter det har blåst ner smuts.

Säkerhet

Det hindrar även för att främst barn men även vuxna ska ramla in i poolen, vilket ökar trygghet och minskar risken för en olycka.

Jämför pooltak

Så vad ska man tänka på när man väljer pooltak? Vi har tagit fram de viktigaste aspekterna nedan:

  • Storlek: Det gäller att hitta ett tak som passar måtten på din pool. Detta är relativt enkelt då det finns många olika tak i olika storlekar.
  • Pris: Se till att du hittar ett prisvärt pooltak som håller länge. Ett tips är därför att välja hög kvalitet före pris, eftersom ett pooltak ska hålla en längre tid.
  • Rabatter: Glöm inte att leta efter rabatter och erbjudanden online. Många återförsäljare har kraftiga rabatter på pooltak som du kan utnyttja.
  • Design: Taken är relativt stora och kommer synas mycket och därför kan en passande design vara en fördel.
  • Material: Tillverkningen sker i olika material, vilket i sin tur påverkar design och kvalitet. De olika materialen har sina för och nackdelar och det gäller att hitta det som passar bäst för dig.
  • Värmeisolering: Hur bra taket isolerar värme kan vara viktigt att ha i åtanke. Har du en uppvärmd pool sparar du nämligen på uppvärmningskostnader om taket isolerar värmen bra.
  • Garanti: En stor fördel är att du får en garanti på att pooltaket ska hålla i några år framöver.