Skrivet av:
Jonas Eriksson

Jonas är ansvarig för region Malmö men även alla tester på Handymans.se. Privat äger han ett renoveringsobjekt i Limhamn som slukar all tid. Jonas har även studerat Industriell Ekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö.

Poolskydd

Att skydda sin pool mot kvistar och annat smuts som är vanligt förekommande kring din pool är en självklarhet. Det sparar det timmar i arbete att rensa poolen och är också väldigt snyggt då den inte används. Förutom hygieniska skäl finns det även flera fördelar när det kommer till säkerhet.

I detta test kommer gå igenom flera olika modeller av poolskydd och kora de bästa poolskyddet 2024 för olika ändamål. Vi hoppas det faller i smaken!

Bästa poolskyddet (bäst i test)


Swim & Fun Liner –

Bästa pris

 • Prisvärd
 • Bäst för runda pooler
 • Enkel dra över
 • Något tung

Swin & Fun erbjuder ett bra poolskydd till rimliga priser. Deras modell finns Liner 400 Micron finns i flera olika storlekar. Denna modell är rund och passform är angivet i diamanter. Modellen har 4,6 m diameter.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Gre Steel Överdrag –

Högsta bredden

 • Flyter på ytan
 • Bra material
 • Upp tlll 400 mikron
 • Något udda storlekar

Ett stålöverdrag som flyter på vattenytan. Därav enkel att slänga över men kan vara något tung. Finns i flera storlekar från 370 cm kvadratiskt upp till 370 cm bred och 730 cm lång.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Premium Barcover B2.1 –

Skydd av högsta kvalitet

 • Robust material
 • Enkel spänna ut
 • Passar många pooler
 • Svår få tag på

Premium Barcover B2.1 från CF Group är ett riktigt högkvalitativt poolskydd för rektangulära pooler. Den passar pooler mellan 6 x 3 m till 10 x 5 m och finns i både blå och grå färg. Materialet är en stark PVC-duk med fästen i aluminium och vev.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Köpguide

Det finns en rad olika saker att tänka på när man ska handla poolskydd och dessa är säkerheten, kvalitet, isolering och passformen.

Säkerhet

Den vanligaste anledningen till att man vill ha ett säkert poolskydd är för att inte barn eller husdjur ska råka ut för olyckor. För att ett poolskydd ska vara säkert behöver det uppfylla vissa standarder, dessa framgår oftast i beskrivningen på respektive produkt.

Kvalitet

Som med mycket annat har produkter med hög kvalitet oftast en längre hållbarhet, detta gäller även för poolskydd. Att välja ett poolskydd av bra kvalitet när det kommer till t.ex. material kan avsevärt förlänga livstiden. En pool och poolområde är ett fuktigt område så det kan lätt bli missfärgningar och mögel på skydd av sämre kvalitet. Bra kvalitet innebär ofta material som PVC som inte släpper in solljus.

Isolering

En av fördelarna med att använda poolskydd är isoleringen av värme. Du kommer att spara pengar på att värma upp poolen om det är en uppvärmd variant. Bättre isolering ger en minskad energiförstöring och din pool förblir varm till en lägre uppvärmningskostnad.

Passformen

Egentligen den viktigaste egenskapen för ett poolskydd är passformen som gör att helheten blir säker, isolerar bra och håller sin kvalitet. Passformen är grunden till de allra viktigaste egenskaperna som vi nämnt över.