Skrivet av:
Jonas Eriksson

Jonas är ansvarig för region Malmö men även alla tester på Handymans.se. Privat äger han ett renoveringsobjekt i Limhamn som slukar all tid. Jonas har även studerat Industriell Ekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö.

Ogräsbrännare

Ogräs är både oönskat och jobbigt att ta bort för hand. Därav har man uppfunnit ogräsbrännaren. Och inte bara en, utan flera olika modeller och varianter. Vi förstår att det kan vara svårt att hitta vilken som passar dig. Därför har vi skapat en informativ köpguide och en topplista – för att göra det hela enklare. Dessa kan du hitta nedan.

Produkter vi har testat


HOZELOCK Green Power XL –

Bäst i test

 • Ergonomiskt handtag
 • Kylfunktion
 • XL-skydd ingår
 • Dyr

Green Power XL från Hozelock är en elektrisk ogräsbrännare med en effekt på 2000 W och upp till 600 grader. Två sköldar i olika storlekar ingår och priset är runt 1000 kr. Vi tycker att denna är prisvärd och smidigt slippa använda gasol.

I våra tester funkar det lilla munstycket bra genom att bränna ogräset i 3 sekunder. En klassisk metod och vi får full effekt.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Grouw Ogräsbrännare –

Används med engångsflaska

 • Inga kemikalier
 • Ergonomisk design
 • Endast 750g
 • Flaska medföljer ej

Enkel ogräsbrännare från Grouw med tillhörande vagn. Kopplas på gasol och har en lång räckvidd vilket underlättar arbetet.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Hecht Ogräsbrännare –

Bäst pris

 • 1.4 kg
 • Hög temperatur
 • Inga kemikalier eller gas
 • Ny på marknaden

En ogräsbrännare som också går använda som varmluftspistol. Kopplas på gasol och funkar som den ska. Något kort vilket gör att arbetsställningen blir något jobbig.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Hur använder man ogräsbrännare?

Det beror på vilken ogräsbrännare du ska använda, men majoriteten fungerar så att du håller brännaren 5-10 cm från ogräset. Där låter du värmen hetta upp ogräset under några sekunder. Efter timmar/dagar (beroende på brännare) “dör” ogräset och då kan du sopa upp det.

Köpguide ogräsbrännare

Bland de många alternativen kan det vara svårt att hitta rätt ogräsbrännare för dig och dina behov. Nedan kan du läsa information som förhoppningsvis underlättar valet.

Ogräsbrännare driven av el eller gasol?

Kort och gott kan man säga att de har samma effekt, de dödar växter och ogräs med värme. Det som skiljer de åt är att det kan ta lite längre tid för en eldriven brännare att bränna växterna, men används den enligt instruktioner ska det inte vara någon större skillnad.

Vad man föredrar kan därmed baseras på andra faktorer som miljöpåverkan eller pris. Att förbränna gasol har mer negativ miljöpåverkan till skillnad från att förbruka el. Att använda en eldriven ogräsbrännare kan även bli billigare i längden eftersom man inte behöver köpa påfyllning av gasol. Ska du dock vara använda brännaren på en plats utan el är den gasoldrivna ogräsbrännaren ditt enda alternativ eftersom den inte behöver en sladd ansluten till ström.

Längd

Längden på en ogräsbrännare kan vara viktigare än man tror. En lång person som använder en kort brännare kommer få det jobbigt efter ett par timmar och blir snabbt trött i ryggen. Vi har därför kollat längden och skrivit med det i alla våra tester.

Bästa ogräsbrännaren

I vår toplista har vi samlat 3 ogräsbrännare som vi anser vara de bästa på marknaden idag. Detta är baserat på kunders omdömen och oberoende källor som är kunniga inom området.

 • HOZELOCK Green Power XL
 • HETCH Ogräsbrännare och varmluftspistol
 • Ogräsbrännare Grouw