Skrivet av:
Jonas Eriksson

Jonas är ansvarig för region Malmö men även alla tester på Handymans.se. Privat äger han ett renoveringsobjekt i Limhamn som slukar all tid. Jonas har även studerat Industriell Ekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö.

Bäst i test – Metalldetektor

Oavsett om det är av hobby, arbets eller säkerhetsskäl så vill man ibland upptäcka metall och andra föremål som kanske gömmer sig… Hur gör man det smidigast? Jo genom en metalldetektor! Vi är medvetna om att det finns många olika modeller av metalldetektorer tillgängliga på marknaden, och i denna recension kommer vi att jämföra och välja de bästa metalldetektorerna för olika ändamål. Vi är säkra på att du kommer att hitta en metalldetektor som passar dina behov och faller dig i smaken!


Minelab Equinox 800 –

Bästa i test

 • Display
 • Vattentät (3m)
 • 25 känslighetslägen
 • Dyrt pris

Denna imponerande modellen kombinerar enkel användning med ett gott utbud av avancerade funktioner  och passar därför både hobbysugna eller professionella. Denna metalldetektor sticker ut och med sina fascinerande funktioner och med sina fyra smarta förinställningar (park, strand, fält och guld). En lätt och smidig apparat, på bara 1,34 kg smed möjligheter att anpassa efter omständigheter. Allt i allt en välutrustad detektor med 25 olika känslighetsnivåer, bluetooth, trådlösa hörlurar och en belyst och tydlig skärm.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Garett Superscanner –

Bästa portabla

 • Portabel
 • Lättanvänd
 • Bra för kroppsvisitation
 • Begränsad användning

Populära Garett Superscanner är en handhållen metalldetektor som är utformad för att säkerställa snabb och effektiv detektering av metallobjekt. Den är utrustad med den senaste teknologin och erbjuder en hög nivå av precision i att upptäcka ett brett spektrum av metallföremål inklusive vapen, knivar, metallfickor och mer. Med snabb svarstid ger Garett Superscanner omedelbar larmsignal när en metallobjekt upptäcks inom dess räckvidd genom den inbyggda högtalaren alternativt genom att koppla hörlurar för mer diskret igenkänning av metall. Utöver det så är Garett Superscanner också mycket portabel och lätthanterlig.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Minelab Go Find 11 –

Bästa Nybörjar

 • Kompakt och portabel
 • Enkel användning
 • Billigt pris
 • Få inställningar

Minelab Go Find 11 är en metalldetektor som är otroligt enkel att använda med endast fåtal knappar kan du ställa in olika lägen och information om föremål som hittas samt detektorns batterinivå visaas tydligt på skärmen. Det som utmärker denna modell är att den är så kompakt och kan justeras till en längd på 55 cm när den är hopfälld och 130cm när den är utsträckt som max. Den är också ergonomiskt designad med ett en schysst placering för armen. Med en kombination av kompakt storlek, en lättlästa skärm och användarvänlighet som dess främsta fördelar så är detta ett utmärkt val för dig som söker köpa din första metalldetektor.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Köpguide

Att köpa en metalldetektor kan vara en spännande investering för dem som är intresserade av att leta efter metallföremål, som mynt, smycken och historiska artefakter eller behöver det för professionella syften som markundersökning eller säkerhetsarbete. Här är en köpguide att utgå ifrån för att hjälpa dig hitta rätt metalldetektor för dina behov:

Användningsområde: Innan du köper en metalldetektor är det viktigt att tänka på vilket användningsområde den kommer att ha. Är du intresserad av att leta efter metaller på stränder, i parker eller skogar? Eller är du mer intresserad av att leta efter metaller under vattenytan? Vissa metalldetektorer är speciellt utformade för vattenaktiviteter medan andra är bäst lämpade för torra markförhållanden.

Vikt: När du väljer en metalldetektor, se till att titta på dess vikt. Jämför för att kunna säkerställa att det förenklar ditt arbete och inte blir en belastning. För tillfällen där det blir lånta pass av detektion vill man satsa på lättviktigare detektorer.

Tillbehör: Fundera också på vilka tillbehör du kan behöva när du använder metalldetektorn. Vissa tillbehör kan vara nödvändiga för att förbättra detektorns prestanda, som hörlurar eller extra batterier. Ta reda på vilka tillbehör som ingår i köpet och vilka som kan köpas separat.