Lövblås

Om du går i tankarna att hålla din trädgård eller uppfart fri från löv och skräp förstår vi att tanken av en lövblås lockar. En lövblås är både effektiv och smidig att använda samtidigt som den ger ett snabbt och enkelt resultat. Jobbet går betydligt snabbare att få klart och svåråtkomliga platser blir lättare att rengöra. Vi förstår också att letandet efter den rätta lövblåsen kan kännas överväldigande. Därför har vi samlat ihop de bästa lövblåsarna (bäst-i-test) nedan tillsammans med en köpguide.

Publicerad av Jonas Eriksson
Expert & faktagranskad av Albin Andersson
Lövblås thumbnail

Lövblås (testade)

1. Ryggburen lövblås på bensin 1,7hk

En rejäl lövblås med 1,2 liter tank med bensin som gör att du kan arbeta länge utan att behöva tanka på. Blåser i 165 km/h, vilket är kraftigt jämfört med andra modeller.
2 246,06 SEK
2 180,64 SEK

2. Elektrisk lövsug

En elektrisk lövsug som istället för att blåsa utåt samlar upp löv. Har en 45 liter stor påse för att samla. Elektrisk och inte på batteri utan med kontakt.
1 017,64 SEK
623,00 SEK

3. Sladdlös lövblås på batterier

Kraftfull lövblås trots att den går på batterier. Blåser i 200 km/h men har en kortare drifttid, bara på dryga 15 minuter. Rekommenderas för dig som vill ha en portabel och smidig lövblås för kortare användning och mindre tomter.
1 321,99 SEK

Lövblås (alla testade)

  1. Ryggburen lövblås på bensin 1,7hk
  2. Elektrisk lövsug
  3. Sladdlös lövblås på batterier

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Ryggburen lövblås på bensin 1,7hk från Tostarp. En rejäl lövblås med 1,2 liter tank med bensin som gör att du kan arbeta länge utan att behöva tanka på. Blåser i 165 km/h, vilket är kraftigt jämfört med andra modeller.
1. Ryggburen lövblås på bensin 1,7hk2 246,06 SEK 2 180,64 SEK Köp nu
2. Elektrisk lövsug1 017,64 SEK 623,00 SEK Köp nu
3. Sladdlös lövblås på batterier1 321,99 SEK Köp nu

Köpguide

En lövblås är ett användbart verktyg för att snabbt och enkelt rengöra din trädgård eller uteplats från löv, gräs och andra små trädetaljer. Här är några faktorer att överväga när du väljer en lövblås:

Bullernivå: En lövblås kan vara ganska högljudd, så det kan vara bra att välja en modell med låg bullernivå om du är känslig för ljud eller riskerar att störa närliggande bostäder. Håll därför koll på ljudnivån som mäts i decibel (Db) för att uppmärksamma hur högljudd den är och se till att den inte är för obehaglig att använda.

Ergonomi: Att använda en lövblås under en längre tid kan vara ansträngande för armarna och kroppen. Det kan vara bra att leta efter en modell med bra vibrationsabsorption, förenklande funktioner som farthållare, rimlig vikt och en bekväm handtagsdesign för att minska belastningen på kroppen.

Blåshastighet: Det är viktigt att överväga luftflödet och hastighetsinställningarna för en lövblås. Hastighetsinställningarna möjliggör anpassning av blåset till olika ytor och uppgifter.

Att köpa en lövblås kan vara en investering som hjälper dig att underhålla din trädgård på ett enklare sätt. Genom att överväga ovanstående faktorer och ha dem i åtanke kan du hitta en lövblås som passar dina behov och ger dig valuta för pengarna.