Skrivet av:
Jonas Eriksson

Jonas är ansvarig för region Malmö men även alla tester på Handymans.se. Privat äger han ett renoveringsobjekt i Limhamn som slukar all tid. Jonas har även studerat Industriell Ekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö.

Bäst i test – Lövblås

Om du går i tankarna att hålla din trädgård eller uppfart fri från löv och skräp förstår vi att tanken av en lövblås lockar. En lövblås är både effektiv och smidig att använda samtidigt som den ger ett snabbt och enkelt resultat. Jobbet går betydligt snabbare att få klart och svåråtkomliga platser blir lättare att rengöra. Vi förstår också att letandet efter den rätta lövblåsen kan kännas överväldigande. Därför har vi samlat ihop de bästa lövblåsarna (bäst-i-test) nedan tillsammans med en köpguide.


Gardena ErgoJet 3000 –

Mest praktiska

 • Billigt
 • Uppsamlingspåse
 • Sug & blås funktion
 • Lite komplex

Gardena ErgoJet 3000 är ett utmärkt elektrisk trädgårdsblåsare som är både kraftfull och användarvänlig. Denna verkytg kan användas för att blåsa, suga upp och finfördela löv. Det är enkelt att växla mellan blås- och sugläge på grund av den smidiga ClickFit-funktionen som inte kräver några verktyg. När löv sugs upp så kan det inbyggda metallfläkthjulet strimla det till små skräp (med 16:1 grad). Därefter samlas det i den medföljande påsen som gör det enkelt att tömma. Denna blåsaren är mycket bekväm att använda tack vare den optimala viktfördelningen och det ergonomiskt formade handtaget med mjukt grepp.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Husqvarna 525BX –

Bästa bränsledrivna

 • Kraftig blåshastighet
 • Justerbar längd
 • Hållbar motor
 • Kräver bränslepåfyllning

En handhållen blåsare från Huskvarna som är både kraftfull och välbalanserad, vilket gör den lämplig för både proffs och vardagligt bruk. En av de märkvärdiga funktioner är det antivibrationssystem som kallas ”Low Vib” systemet som minskar vibrationerna i maskinen och gör arbetet mindre påfrestande, även under mer krävande arbete. Det är särskilt användbart för att minska belastningen och tröttheten hos användaren. Den är också utrustad med reglage som farthållaren, vilket gör att det möjligt att ställa in önskad hastighet och inte behöva hålla knappen intryckt. En annan användarvänglig egenskap är det centrerade blåsröret, vilket gör att luftflödet hamnar centralt. Det ger en jämn ström av luft under användning och förenklar också det för användaren att rikta blåsaren.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Dewalt DCMBL562P1 –

Mest tystlåtna

 • Tysgående
 • Lättviktig
 • Ergonomisk
 • Lägre blåshastighet

En lövblåsare från Dewalt som är tystlåten och vi upplevde även att den var lätt i vikten vilket gör den perfekt passande för vardagligt bruk i exempelvis tätbebyggda bostadsområden. Med en enkelt reglerad hastighet och även en farthållare så erhåller du en väldigt god kontroll.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Bosch ALB 36 Li –

Lättast vikt

 • Lätt vikt
 • Trådlös
 • Ergonomisk
 • Låg blåskraft

Bosch ALB 36 LI-lövblåsaren är en utmärkt arbetsredskap för trädgårdsuppgifter som kräver rengöring av löv. Med sin ergonomiska design och optimala viktfördelning blir den lätt att använda. Trådlös och lätt att bära runt i hela trädgården. Litiumjonbatteriet är enkelt att ladda och dessutom kompatibelt med alla trädgårdsredskap i Bosch familjen som drivs med 36-volt batteri. Laddningstiden är 1,5 timmar vilket den har en batteritid på 25 minuter.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Köpguide

En lövblås är ett användbart verktyg för att snabbt och enkelt rengöra din trädgård eller uteplats från löv, gräs och andra små trädetaljer. Här är några faktorer att överväga när du väljer en lövblås:

Bullernivå: En lövblås kan vara ganska högljudd, så det kan vara bra att välja en modell med låg bullernivå om du är känslig för ljud eller riskerar att störa närliggande bostäder. Håll därför koll på ljudnivån som mäts i decibel (Db) för att uppmärksamma hur högljudd den är och se till att den inte är för obehaglig att använda.

Ergonomi: Att använda en lövblås under en längre tid kan vara ansträngande för armarna och kroppen. Det kan vara bra att leta efter en modell med bra vibrationsabsorption, förenklande funktioner som farthållare, rimlig vikt och en bekväm handtagsdesign för att minska belastningen på kroppen.

Blåshastighet: Det är viktigt att överväga luftflödet och hastighetsinställningarna för en lövblås. Hastighetsinställningarna möjliggör anpassning av blåset till olika ytor och uppgifter.

Att köpa en lövblås kan vara en investering som hjälper dig att underhålla din trädgård på ett enklare sätt. Genom att överväga ovanstående faktorer och ha dem i åtanke kan du hitta en lövblås som passar dina behov och ger dig valuta för pengarna.