Häcksax

Häcksax klipper häckar och buskar, det stämmer. Men det är inte hela berättelsen utan det finns en rad olika typer av häcksaxar, det finns manuella häcksaxar, bensindrivna häcksaxar, elektriska häcksaxar, batteridrivna häcksaxar. Dem alla har sina fördelar och nackdelar så just därför har vi vägt dem mot varandra och framställt en lista av vad den bästa häcksax kan vara.

Publicerad av Jonas Eriksson
Expert & faktagranskad av Albin Andersson
Häcksax thumbnail

Häcksax (testade)

1. Fiskars HS86 Teleskop

En häcksax från Fiskars som är otroligt bra tillverkad med ett teskopskaft som ger dig möjlighet att ställa in längd på handtagen för att kunna komma åt alla områden med saxen. Ett både ergonomiskt och effektivt designat arbetsredskap.
799,00 SEK

2. Vida XL - No Cable Häcksax

En sladdlös häcksax från VidaXL som passar den som önskar ett effektivt och snabbt arbete vid klippning av buskar. Dessutom är den kraftig nog för att också kunna klara av att skära större grenar. Denna häcksax är batteridriven och därför slipper du bensinavgaser eller kabeltrassel. När batteriet tar slut är det bara att ladda med den medföljande laddaren.
1 649,99 SEK

3. Joraform Häcksax Rostfri

En stilren häcksax från Joraform som är både klassisk i utseendet men också hållbar och slitstark i dess funktion. Med hjälp av denna kan du enkelt noggrant och passionerat trimma buskar och häckar för snygga och precisa resultat.
285,00 SEK

Häcksax (alla testade)

  1. Fiskars HS86 Teleskop
  2. Vida XL - No Cable Häcksax
  3. Joraform Häcksax Rostfri

Testvinnare

Vinnaren i vårt test är Fiskars HS86 Teleskop från Mobilmarket. En häcksax från Fiskars som är otroligt bra tillverkad med ett teskopskaft som ger dig möjlighet att ställa in längd på handtagen för att kunna komma åt alla områden med saxen. Ett både ergonomiskt och effektivt designat arbetsredskap.
1. Fiskars HS86 Teleskop 799,00 SEK Köp nu
2. Vida XL - No Cable Häcksax1 649,99 SEK Köp nu
3. Joraform Häcksax Rostfri285,00 SEK Köp nu