Skrivet av:
Jonas Eriksson

Jonas är ansvarig för region Malmö men även alla tester på Handymans.se. Privat äger han ett renoveringsobjekt i Limhamn som slukar all tid. Jonas har även studerat Industriell Ekonomi på Linnéuniversitetet i Växjö.

Elgrill – Komplett guide till sommarns elgrill 2024

Vi förstår att du går i tankarna om att köpa elgrill, den är både liten, smidig och enkel att använda. Vi förstår också att det är svårt att veta vilken elgrill som passar dig. Därför har vi samlat ihop en topplista med de bästa elgrillarna och en köpguide nedan.


Weber Q1400 Elgrill –

Bästa elgrillen

 • Liten & smidig
 • Avtagbar dropplåda
 • 1,8 m kabel
 • Ej termometer

En grym elgrill från Weber som är både lätt att flytta runt och såklart grilla med. Ordentligt material med grillgaller i porslinemaljerat gjutjärn. Funkar lika bra för dig som bor i stan som i ett hus. Godkänd att använda direkt på balkongen och skapar väldigt lite rök när vi testar.

Allt ingår så enligt Weber själva är man ”all set”. Och vi kan bara hålla med. Vi rekommenderar varmt Weber Q1400.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


Weber PULSE 2000 (med vagn) –

Bästa premium elgrillen

 • Termometer & lock
 • iGrill kan kopplas till smartphone
 • Fettuppsamlingssystem
 • Relativt stor

Premiumsegmentet bland elgrillar vinner Weber PULSE 2000. Den finns att köpa både med och utan vagn men vi förespråkar helt klart med vagn. I förhållande till andra elgrillar är får man här en ”riktig” känsla.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.


OBH Nordica 7104 Easy BBQ –

Bästa budget elgrillen

 • Non-stick beläggning
 • Justerbar temperatur
 • Enkel
 • Svår att rengöra

En mycket enkel och liten elgrill som funkar för dig som inte vill lägga för mycket pengar, då den är billig. Är från välkända OBH Nordica och väger lätta 3,55 kg.

Handla hos:

* Om priser synliga reserverar vi för att butiken kan uppdatera snabbare än vår prisrobot.

Hur använder jag en elgrill?

De flesta varianter är relativt lika när det kommer till deras funktioner och hur de används. Första steget är att koppla in kontakten i ett eluttag. Sedan är det bara att vänta på att grillen uppnår önskad temperatur. I vissa elgrillar måste du även fylla på vatten i botten för att hålla värmen konstant, minska oset och förenkla rengöringen.

Att tänka på när du väljer elgrill

Nedan kan du läsa information om vad du bör tänka på innan du beslutar dig om vilken elgrill som är bäst för dig. Vi vet vilken som är bäst, det kan du se högst upp där vi korat vinnaren.

Behov

De främsta anledningarna till varför våra besökare vill köpa en elgrill är för enkelheten. Den är lätt att använda, blir snabbt varm och går att stoppa undan eftersom den är liten. Tänk över varför du vill köpa en elgrill och vilka funktioner som är extra viktiga för dig.

Grillyta

De flesta elgrillar har olika grillyta vilket innebär att mängden mat du kan grilla samtidigt varierar. Tänk därför efter om du ska använda elgrillen för bara dig själv eller den främst ska användas för att grilla mat till hela familjen, i det senare fallet behövs vanligtvis en större grillyta.

Temperaturreglering

På de enklare elgrillarna går det oftast inte att reglera temperaturen, detta gör det svårt att tillaga vissa saker. Om du vill kunna reglera temperaturen, se till att köpa en elgrill som har den funktionen.

Rengöring

Läs på produktbeskrivningen hur rengöringen av elgrillen går till om du vill göra det så lätt för dig som möjligt. Vissa elgrillar har non stick-beläggning vilket gör att maten inte bränner fast lika lätt och andra modeller har avtagbara grillplattor.

Pris

Elgrillar finns i flera prisklasser, oavsett vad din budget är kan du absolut hitta något för dig. Den enklaste och budgetvänligaste elgrillen kostar ungefär 600 kr och premium-varianter finns från 8 000-9 000 kr.

Bästa elgrillen

 1. Weber Q1400 Elgrill – Bäst-i-test
 2. Weber PULSE 2000 with stand Elgrill – Bästa premium
 3. OBH Nordica 7104 Easy BBQ Elgrill – Bästa budget